Muizen

HuisvestingMuizenkooi: Muizen kooien zijn in dierenwinkels en grotere warenhuizen te koop. Deze zijn echter meestal erg klein en niet groot genoeg om een paar muizen in te huisvesten

Grootte: Koop voor uw twee muisjes een lekkere ruime kooi, ik raad u aan om een kooi voor 2 muisjes minimaal 60 cm lang, 3cm breed en 30cm hoog te kopen. Als u toch een kleinere kooi koopt zullen uw muisjes minder blij zijn, want het zijn echte verkenners, ze houden ervan om een groot territorium te verkennen, en ze blijven gezonder en actiever als ze voldoende ruimte hebben.

Afstand tussen tralies: De afstand tussen de tralies van een traliekooi is erg belangrijk. Uw muizen zullen echt ontsnappen als uw tralies te ver van elkaar af staan. Ik raad u aan om een kooi met een tralieafstand van 8,0 mm of minder te kopen.

Aquarium - terrarium: Een aquarium is een perfecte kooi voor uw muizen, ze kunnen de bodembedekking er niet uit gooien en ze hebben voldoende klimruimte. Let er wel op dat het aquarium niet te diep is vanwege de toevoer van frisse lucht. Omdat jonge muizen enorm hoge sprongen kunnen maken is het beslist noodzakelijk dat u een deksel op uw kooi van fijnmazig gaas doet.

De muizenburcht Een andere muizenwoning is een muizenburcht. Dit is een tafel met glazen plankjes eromheen.