Muizen

Tam makenNadat u uw muizen hebt gehaald kunt u het beste uw diertjes even met rust laten, ze zijn waarschijnlijk wat gestresst van de reis en kruipen graag weg in wat hooi of stro. Nadat de muizen zijn bijgekomen kunt u gaan beginnen met het proces van tam maken.
Tam maken is niet iets wat gebeurt in een dag, als u een echt tamme muis wilt hebben zult u hiervoor tijd moeten vrijmaken.

De eerste keer dat u de deksel van de kooi afhaalt, of de tralies opendoet, springen de muizen waarschijnlijk snel weg, dit is normaal aangezien ze niet weten wat hen overkomt. U legt nu uw hand met wat (valk)parkietenzaad of een andere lekkernij in de kooi en langzamerhand zult u merken dat de muizen nieuwsgierig zijn en langzaam aan uw hand komen snuffelen, en voelen wat uw hand nou is. De muizen pikken waarschijnlijk snel wat weg van uw hand en rennen dan naar een huisje.

Als u elke dag 20 minuten met uw muizen besteed zult u merken dat in een week uw muizen al een heel stuk tammer zijn geworden en zo op uw hand met wat lekker komen lopen, ze zullen ook niet meer schrikken als u de deksel van de kooi afhaalt. > Na 2 weken zullen de muizen al heel erg aan u gewend zijn en uw arm op komen klimmen en in uw nek gaan zitten.